airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Én person konstateret Covid-19 positiv i Narsaq

En person der er indrejst fra Danmark til Narsaq er fundet positiv for Covid-19 ved test efter indrejse. Personen indrejste tirsdag den 23. februar.
3. marts 2021


Covid-19
Personen har været i direkte kontakt med Det Grønlandske Patienthjem.

Der er iværksat fuld smitteopsporing af alle kontakter under rejsen og i Narsaq. Smitteopsporingen udføres af politiet i samarbejde med landslægeembedet.

Medarbejdere fra corona-sekretariatet vil i løbet af i dag kontakte alle relevante personer der er blevet sat i karantæne og informere dem nærmere om varigheden af karantænen og muligheder for at blive testet.

Landslægeembedet anmoder alle indrejsende, som har opholdt sig på Det Grønlandske Patienthjem, om at være særligt opmærksomme på om de oplever symptomer og endvidere at lade sig blive testet på 5. dagen efter indrejse. Herudover skal de være ekstra opmærksomme på forholdsreglerne.

Alle i Narsaq bedes i den kommende tid at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler, som kan nedsætte risikoen for smittespredning, herunder:
  • Hold afstand på 2 meter og undgå fysisk kontakt
  • Husk at holde god håndhygiejne
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer og kontakt straks det lokale sundhedsvæsen med henblik på at blive testet

Vedrørende arrangementer der afholdes i Narsaq
Narsaq er en indrejseby hvilket medfører restriktioner for at kunne afholde arrangementer med deltagelse fra andre kommuner i 30 dage efter datoen for den konstaterede smitte. Der henvises til § 3 i Selvstyrets bekendtgørelse nr. 11 af 15. februar 2021.

Ved spørgsmål om afholdelse af arrangementer i Narsaq med indrejse fra andre kommuner kan coronasekretariatet kontaktes på corona@nanoq.gl eller på tlf. 80 11 00.