airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

2 smittet med Covid-19 i Aasiaat

I dag, onsdag den 23. dec. er der konstateret to nye tilfælde af Covid-19 i Aasiaat. De blev konstateret i forbindelse med den rutinemæssige test af indrejsende.
23. december 2020


Covid-19
De to smittede er informeret og de har oplyst, at de har overholdt deres karantæne. De er indrejst sammen. Det vurderes, at der er begrænset risiko for smittespredning i Aasiaat. Alle i byen opfordres til at være særlige opmærksomme på at følge anbefalingerne: Hold 2 meters afstand til andre, undgå håndtryk og anden tæt kontakt og vask hænder.

Som det blev nævnt på pressemødet i går, så er disse smittetilfælde forventelige med det nuværende niveau af indrejsende samt antallet af smittede i Danmark.

Det er derfor af største vigtighed, at alle overholder deres karantæne indtil de er testet negative ved en re-test, som tidligst kan foretages på 5. dagen. Derefter skal alle være ekstra forsigtige indtil 14 dage efter ankomst til Grønland.

Vi beder alle i Aasiaat om at forholde sig i ro, indtil myndighederne har et fuldstændigt billede af situationen. Vi opfordrer derudover til at undgå rygtespredning, specielt via de sociale medier.

Personer der udviser symptomer på Covid-19 skal telefonisk rette henvendelse til sundhedsvæsenet, som vil vurdere om der skal foretages en test.

Yderligere oplysninger:
Landslæge Henrik L. Hansen