airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Undgå julerejser

COVID-19 vil komme til Grønland via de indrejsende. Jo flere der rejser ind i Grønland, jo større er risikoen for smitte i Grønland. Derfor opfordrer Selvstyret virksomheder, myndigheder og borgere til ikke at foretage unødvendige rejser ind og ud af Grønland. Dette gælder i højeste grad også henover julen.
11. november 2020


Kangerlussuaq
Som det ser ud lige nu er der alt for mange rejsende henover julesæsonen. Især i uge 51 og uge 2, hvor folk rejser tilbage til Grønland.(18. nov, Præcisering: Indrejsende, som ankommer før den 20. december kan godt nå at blive re-testet inden juleaften i Nuuk.)

De rejsende i uge 51 kan ikke nå at overholde karantænebestemmelserne inden juleaften, og kan først re-testes den 26. december. Disse skal derfor overholde deres karantæne og må ikke deltage juleaften.

Selv efter re-testning er de sundhedsmæssige anbefalinger stadig gældende, og man skal undgå tæt kontakt i op til 14 dage efter indrejse.

Derfor kigges der aktivt på at få nedbragt antallet af indrejsende henover julen og på den anden side af nytåret, hvor folk rejser tilbage.

Hvad er en unødvendig rejse?
  • Ferierejser
  • Forretningsrejser som ikke er forretningskritiske
  • Forretningsrejser hvor formålet kan opnås via telefon eller videokonference
  • Beslutningen om at foretage en rejse ligger hos den enkelte borger, virksomhed og myndighed