airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ny bekendtgørelse om betingelser for indrejse til Grønland

Naalakkersuisut udstedte i går en revideret bekendtgørelse, som fjerner de særlige lempelser for indrejsende fra Færøerne og Island, pga. tiltagende smittespredningen i de to lande.
11. august 2020


Hjælpepakker
Smittespredningen ses nu igen i Færøerne efter lempelserne af de restriktioner, som blev indført tidligere på året. Island har også konstateret flere smittede i forhold til tidligere.

Naalakkersuisut har tidligere udstedt Selvstyrets bekendtgørelse nr. 27 af 21. juli 2020 om betingelser for indrejse til Grønland. I bekendtgørelsen er der indsat bestemmelser om særlige lempelser for indrejsende fra Færøerne og Island.

På baggrund af udviklingen i smittespredning på Færøerne og Island har Naalakkersuisut besluttet, at de særlige lempelige indrejsebetingelser for indrejsende fra Island og Færøerne skal ophøre indtil videre.

Da især Færøerne har en hastig udvikling i antallet af smittede, og da der er mange indrejsende fra Færøerne, er Færøerne indtil videre også omfattet af forholdsreglerne for indrejsende fra områder, som det danske Udenrigsministeries rejsevejledning definerer som karantænelande.

Det betyder blandt andet, at indrejsende fra Færøerne ligesom andre, der indrejser fra risikoområder (karantænelande), ikke må deltage i forsamlinger, arrangementer, begivenheder m.v., eller opholde sig i butikker, biblioteker, restauranter og caféer mv. før det anses for påvist, at de ikke er smittet med Covid-19.

Det er dog tilladt at foretage helt nødvendige indkøb af dagligvarer og andre fornødenheder, som ikke umiddelbart kan foretages af andre.

Karantæneperioden for indrejsende fra karantænelande, herunder fra Færøerne, er 14 dage. En indrejsende kan dog nedsætte karantæneperioden ved at lade sig teste for Covid-19 og denne test er negativ. Det kan dog tidligst ske fem (5) dage efter ankomsten til Grønland. Indtil der foreligger svar på testen, skal den indrejsende afholde sig fra kontakt med andre. Er testen negativ anses den indrejsende for ikke at være smittet med Covid-19.

Bekendtgørelsen træder i kraft ved kundgørelsen. Personer indrejst fra Færøerne inden for den seneste uge anbefales at udvise særlig opmærksomhed og så vidt muligt følge karantænebestemmelserne.

For yderligere oplysninger kan Departementet for Sundhed kontaktes ved at ringe til 34 50 00, eller ved at sende en e-mail til: pn@nanoq.gl