airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Èn smittet på et skib ved Nanortalik

En person fra et forskningsskib er testet positiv for COVID-19 i forbindelse med en 5. dagspodning. Personen er blevet testet i Nanortalik sundhedscenter i går og har ingen symptomer. Skibet befinder sig aktuelt til søs i Sydgrønland.
24. juli 2020


Nanortalik
Personen er ombord på et forskningsskib og er rejst ind i landet fra Europa via Island. Forud for indrejsen var vedkommende testet negativ 2 gange, senest på Island.

Der er 2 passagerer og 15 besætningsmedlemmer ombord på skibet. Alle har haft landgang i Nanortalik i går i et par timer og er blevet 5. dagspodet på Nanortalik Sundhedscenter, fordelt på 3 hold. Skibet befinder sig aktuelt til søs og er blevet bedt om at indstille sejladsen og undgå kontakt med befolkningen.

Landslægeembedet er i samarbejde med politiet i gang med at klarlægge detaljerne omkring skibet og ombordværende samt eventuelle nære kontakter til den smittede.

Henvendelse skal ske telefonisk
SMS’er udsendes stadig fra Corona Sekretariatet, der skal minde folk om, at følge myndighedernes anbefalinger – at holde afstand og undgå fysisk kontakt.

Udvikler man symptomer skal man gå i hjemmekarantæne og undgå at møde op på sundhedscentrene, i stedet bør man ringe.

For yderligere oplysninger kan kommunikationsansvarlige i Corona Sekretariatet Emil Stach kontaktes på telefon: +299 34 67 23, eller ved at sende e-mail til: stach@nanoq.gl