airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Uddannelsesrejser til genåbnede uddannelser i Danmark

Torsdag 7. maj meddelte Danmarks Statsminister Mette Frederiksen, at bl.a. efterskolerne og erhvervsuddannelserne i Danmark gradvist kan genåbnes fra den 18. maj.
12. maj 2020


Kangerlussuaq
Det betyder, at elever og uddannelsessøgende i Grønland, kan rejse til Danmark for at afslutte skoleåret, i de tilfælde hvor det er nødvendigt.

Det er op til hver enkelt uddannelsesinstitution, hvordan den gradvise åbning håndteres, og den præcise genåbningsdato kan variere fra sted til sted, og dermed have betydning for afrejsetidspunktet. Derfor anbefales det, at man kontakter sin skole eller uddannelsessted for at få mere præcise oplysninger om genåbning og afklare rejsedato.

Derefter skal man kontakte den uddannelsesenhed, hvor man normalt bestiller ens uddannelsesrejser, for vejledning og eventuel rejsebestilling. Det frarådes selv at bestille billetter, men anbefales i stedet, at dette sikres via din uddannelsesenhed.

Særligt for efterskoler
I dag mandag mødes Efterskoleforeningen i Danmark med Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen for at drøfte de særlige forhold, der gør sig gældende på efterskolerne vedrørende undervisning, fritid, kost og boformer. Efterskoleforeningen forventer, at der senest onsdag i denne uge kommer retningslinjer for efterskolerne ift. genåbningen sådan, at efterskolerne kan organisere elevernes tilbagevenden.

Vejledning
For elever, lærlinge og studerende i Grønland – henvend dig til din skole, Majoriaq eller uddannelsessted.

For elever på udvekslingsophold eller efterskoleelever, der går på efterskole i Danmark – henvend dig først til din efterskole og få oplysninger om genåbningen. Derefter kontakt efterskoleadministrationen på efterskole@nanoq.gl eller på telefon +299 34 67 55 eller +299 34 67 54.

For øvrige elever, lærlinge og studerende uden for Grønland – henvend dig til dit grønlandske hus i Danmark. Find kontaktoplysninger på https://www.groenlandskehuse.dk eller din Majoriaq, hvis de plejer at stå for din rejse.

For elever på højskoler i Danmark skal du henvende dig til din Majoriaq i Grønland. Majoriaq skal søge om din hjemrejse. Ved tvivl kan Majoriaq kontakte Grønlandsk Center for Danske Højskoler på e-mail hojskole@nanoq.gl