airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Stor interesse for hjælpepakker i forbindelse med COVID-19

Naalakkersuisut har med to hjælpepakker til erhvervslivet spændt et sikkerhedsnet ud under de grønlandske virksomheder og lønmodtagere, der er ramt af COVID-19 situationen.
16. april 2020


Hjælpepakker
Der er stor efterspørgsel på de to hjælpepakker, som nu har været åbne for ansøgninger i mere end tre uger. Virksomhederne kunne allerede fra mandag d. 23. marts 2020 indsende ansøgninger til hjælpepakkerne – og den mulighed har rigtig mange benyttet sig af.

Hjælpepakken vedrørende lønrefusion har foreløbigt modtaget ansøgninger fra 68 virksomheder, og der er sendt afgørelser på 34 ansøgninger.

Hjælpepakken til erhvervslivet har foreløbigt fået ca. 300 ansøgninger, og der er sendt afgørelser på ca. 150 ansøgninger.

Det store antal ansøgninger, der er modtaget og behandlet, viser, at hjælpepakkerne kan være med til at afbøde krisen for de grønlandske virksomheder, der lige nu kæmper for at komme igennem de økonomiske konsekvenser af COVID-19.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked Jess Svane udtaler:

Jeg kan konstatere, at der er stor interesse for at ansøge om ydelser fra hjælpepakkerne. Jeg forventer derfor, at hjælpepakkerne kan være med til at støtte virksomheder og arbejdstagere igennem denne svære periode.

Derfor er jeg også stolt af, at vi hurtigt fik etableret hjælpepakkerne i samarbejde med arbejdsmarkedets parter. Samtidig er jeg tilfreds med den store indsats, der ydes i Skattestyrelsen og Greenland Business, der dagligt modtager og behandler de mange ansøgninger. Naalakkersuisut har en løbende dialog med Erhvervs- og arbejdsmarkedsorganisationerne for at sikre at vi løbende kan vurdere om reglerne er præcise.


Adgang til ansøgningerne sker via erhvervsportalen www.businessingreenland.gl (www.big.gl), hvorfra der er links til de forskellige pakker.

Virksomheder der har ansøgt og modtaget en afgørelse, som de er uenig i, opfordres til at klage over afgørelsen til Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked, der hurtigt vil behandle klagesager.

For yderligere information kontakt: Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked på e-mail: isiin@nanoq.gl