airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

En ny smittet med COVID-19 i Nuuk

Der er i dag indkommet 114 prøvesvar fra undersøgelser udført i hele landet En af disse var positiv.
4. april 2020


SANA
Det er en smittet i en allerede kendt smittekæde, og det var derfor ikke uventet. Men det understreger vigtigheden af, at vi alle fortsat tager situationen alvorligt. Epidemien spredes i verden omkring os, så det er rigtig vigtigt, at vi fortsat alle holder fokus på alle retningslinjerne om blandt andet social distance, hygiejne og man bliver hjemme hvis man er syg. Det er afgørende, at vi undgår en epidemi på nuværende tidspunkt” udtaler landslæge Henrik L. Hansen.

Det er endvidere afgørende for at undgå en epidemi, at alle, som ved, at de har været i kontakt med de smittede og har symptomer på Covid-19 sygdom, henvender sig til Dronning Ingrids Sundhedscenter for at blive testet.

Symptomer på Coid-19 sygdom kan være ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber.

Der er mulighed for testning i weekenden og i påskedagene. Kontakt Dronning Ingrids Sundhedscenter på tlf. 34 44 00.

Det store antal prøvesvar i dag skyldes, at der var samlet prøver fra flere dage. I alt er der testet 625 personer hvoraf der samlet har været 11 positive. Der er nu 4 raskmeldte og ingen er alvorligt syge.