airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Rejse til og fra Island

Grønland åbner for indrejse, men stiller krav til dig, der ønsker at rejse til og fra Island.

Opdateret: 20. august 2020

Selvom Grønland har åbnet op for rejser, så kan rejserestriktionerne og anbefalingerne ændrer sig hurtigt. Det stiller krav til dig, der ønsker at rejse til og fra Grønland. Du bedes derfor at være opmærksom på, at de anbefalinger som er gældende i dag, ikke nødvendigvis er de samme som er gældende den dag, du skal rejse.

Nedenfor kan du sætte dig ind i, hvad du skal være opmærksom på før afrejse fra Grønland eller Island, testprocedurer, Sumut-blanket, Pre-registration for Visiting Iceland, og hvordan du skal forholde dig ved ankomst til Grønland eller Island.

Til Island
Nødvendige dokumentation ved afrejse fra Grønland
- Skal udfylde Pre-registration for visiting Iceland på https://visit.covid.is/
Hold dig orienteret om de Islandske myndigheders påbud og anbefalinger på https://www.covid.is/categories/tourists-travelling-to-iceland 

Island har indført nogle nye restriktioner, der rammer de indrejsende – ved ankomst til Island skal indrejsende have taget 2 X COVID-19 tests eller gå i 14-dages karantæne. Den første test skal ske ved ankomst, hvorefter man skal gå i 5-6 dages karantæne også få foretaget en nyt test.

Begge tests skal foretages i Island, dvs. at en negativt COVID-19 test andetsteds fra, ikke vil være gyldig. 


Til Grønland via Island
Nødvendige dokumentation ved indrejse til Grønland via Island
- Skal fremvise kvitteringsmailen for en udfyldt sumut-blanket
- Fremvise et negativt COVID-19 testsvar som er maksimalt 5 dage gammel

Nødvendige dokumentation ved afrejse fra Grønland til Danmark via Island
- Skal udfylde Pre-registration for visiting Iceland på https://visit.covid.is/

Karantæne ved ankomst fra Island

Ved ankomst til Grønland: Alle rejsende som kun har været i Island behøver ikke at være i hjemmekarantæne ved ankomst til Grønland.
Ved ankomst til Island: Alle rejsende fra Grønland skal gå i hjemmekarantæne ved ankomst til Island

Fra Danmark til Grønland igennem Island (Transit):
Hvis du skal rejse til Grønland fra Danmark igennem Island, kan du ved ankomst til Island blive bedt om at skulle få foretaget en Covid-19 test for egen regning. Du skal før ombordstigning på fly fra Island til Grønland kunne fremvise en negativ Covid-19 test. Vær opmærksom på, at den negative Covid-19 test ikke må være mere end 5 dage gammel, når du skal flyve til Grønland fra Island. Bemærk at, det fra 19. august 2020 kan være besværligt at at få taget en Covid-19 test på Island.*

På trods af at man i nogle tilfælde kan få taget en Covid-19 test i Island, anbefaler vi at man får foretaget testen inden afrejse fra Danmark.

Vigtigt: Før du rejser til Island fra Danmark, skal du udfylde denne blanket.

Hvis du har overnatning i Island i forbindelse med transit før videre rejse, kræver de islandske myndigheder at du opholder dig i karantæne på dit hotel eller i privatindkvartering, indtil du skal flyve videre til Grønland. Hvis man rejser via Island og ikke skal skifte lufthavn, så kan man også vælge karantæne i transittiden, mens man venter på at komme videre til Grønland. Det samme gælder med rejse fra Grønland via Island til Danmark.

Hold dig orienteret om de Islandske myndigheders løbende påbud og anbefalinger på deres hjemmeside

Rejserende fra andre lande der rejser via Island til Grønland
Hvis du skal rejse til Grønland igennem Island, er det et grønlandsk krav, at skal du have foretaget en COVID-19 test før afrejse til Grønland. Testen skal fremvises før ombordstigning på flyvninger mellem Island og Grønland. Vær opmærksom på, at den negative Covid-19 test ikke må være mere end 5 dage gammel, når du skal flyve til Grønland fra Island. Bemærk at, det fra 1. juli 2020 kun vil være muligt at få taget en COVID-19 test på Island mod betaling og at det kan være besværligt at rekvirere en tid til foretagning af test

Det er i øjeblikket kun muligt at rejse fra Island til Nuuk. Rejsende der skal til Østgrønland skal derfor forbi Nuuk og få et negativt svar fra en re-test inden at de kan rejse videre.

Hvis man rejser via Island og ikke skal skifte lufthavn, så kan man også vælge karantæne i transittiden, mens man venter på at komme videre til Grønland. Det samme gælder med rejse fra Grønland via Island til Danmark.

Vigtigt: Før du rejser til Island fra Danmark, skal du udfylde denne blanket.

Hvis du har overnatning i Island i forbindelse med transit før videre rejse, kræver de islandske myndigheder at du skal opholde dig i karantæne på dit hotel eller i privatindkvartering, indtil du skal flyve videre til Grønland. Hold dig orienteret om de Islandske myndigheders løbende påbud og anbefalinger på deres hjemmeside.

Nødvendige dokumentation ved indrejse til Grønland via Island
- Skal fremvise kvitteringsmailen for en udfyldt sumut-blanket
- Skal fremvise et negativt COVID-19 testsvar som er maksimalt 5 dage gammel
Nødvendige dokumentation ved afrejse fra Grønland tilbage til dit land Danmark via Island
- Skal udfylde Pre-registration for visiting Iceland på https://visit.covid.is/